גסטרוסקופיה הנה בדיקה של מערכת העיכול העליונה – הוושט, הקיבה והתריסריון. בדיקת גסטרוסקופיה נעשית באמצעות אנדוסקופ (צינור דק מאד שבראשו מצלמה) המוחדר דרך הפה. במידה ויש צורך, במהלך הבדיקה מתבצעת כריתת פוליפים ולקיחת ביופסיה בזמן הבדיקה. במידה ויש ממצאים פתולוגיים הם נכרתים ונשלחים למעבדה.

למי מיועדת בדיקת גסטרוסקופיה?

בדיקת גסטרוסקופיה סורקת באפן יסודי את דרכי העיכול העליונות. קשת המחלות אשר דורשות בירור על ידי בדיקה זו היא רחבה מאד. הבדיקה מאתרת ומאבחנת תסמינים רבים הקשורים במערכת העיכול העליונה כגון – כאבי בטן ממושכים (בעיקר בחלל הבטן העלינה), הקאות (לרבות הקאות דמיות) בחילות, קושי בבליעה, צרבות, אנמיה, חשש לדימום פנימי, מחלות דלקתיות, לקיחת תרביות לחיידק הליקובקטר, איתור וזיהוי פוליפים אשר עשויים להיות סרטניים. בדיקת גסרוסקופיה עשויה אף להיות טיפולית ממש כגון במצבים של שחרור גוף זר שנתקע בחלל הוושט או בתוך הקיבה ואף הרחבת הוושט עצמה.

מהו תהליך ההכנה לבדיקת גסטרוסקופיה?

תהליך ההכנה לפני בדיקת גסטרוסקופיה הנו פשוט וקל. שמונה שעות לפני בדיקת גסטרוסקופיה יש להיות בצום מוחלט. כמו כן, הרופא המטפל יורה (באם יש צורך) על הפסקת נטילת תרופות מסוימות לפני בדיקת גסטרוסקופיה.

כיצד נערכת בדיקת גסטרוסקופיה?

בדיקת גסטרוסקופיה נעשית תחת טשטוש (חומר הרדמה המוזרק לווריד) בה המטופל לא ירגיש כלל ולא יחוש כל כאב (גם לא לאחר ההתאוששות). מדובר בהרדמות בזמן הבדיקה אולם לא מדובר בהרדמה כללית ועמוקה כפי שנעשה בניתוחים מורכבים לכל דבר. לבדיקה רמת מהימנות גבוהה מאד אך היא תלויה בראש ובראשונה באפן בו הנבדק מבצע את תהליך ההכנה.

האם בדיקת גסטרוסקופיה בטוחה?

בדיקת גסטרוסקופיה נחשבת לבטוחה מאד ואינה כרוכה בסיכונים יוצאי דופן או שכיחים. אולם לעיתים רחוקות ייתכנו סיבוכים שונים כגון דימום מאזור נטילת הדגימות (ביופסיות), קיים גם סיכון אולם נדיר ביותר בפגיעה במעי. במידה ויש ממצאים פתולוגיים הם נכרתים ונשלחים למעבדה. במידת הצורך נלקחות ביופסיות אשר יכולות להעיד על סוג המחלה והאם מדובר בגידול ממאיר או לא. לצורך כך הביופסיות נשלחות למעבדה ייעודית ולאחר כמה ימים מוחזרת התשובה ישירות למרכז רפואי בית גדי ולרופא המטפל. בכך תשולם תוצאת הבדיקה. תוצאת בדיקת הגסטרוסקופיה תימסר למטופל על ידי הרופא המטפל והמשך הטיפול המומלץ.

על ידי מי נערכת בדיקת גסטרוסקופיה?

את בדיקת הגסטרוסקופיה מבצע רופא מומחה בגסטרואנטרולוגיה, שהנו רופא מומחה ברפואה פנימית שעשה גם התמחות על בתחום הגסטרו. אליו מצטרפים לצוות הטיפול אחות מוסמכת וצוות עזר מיומן. בדיקת גסטרוסקופיה אורכת בדרך כלל כרבע שעה. תהליך ההתאוששות מבדיקת גסטרוסקופיה קצר יחסית ואורך כשעה בפיקוח של צוות רפואי. השחרור של הנבדק לביתו יתבצע רק עם מלווה וחל איסור לנהוג לאחר הבדיקה. על כן על המטופל להגיע עם מלווה לבדיקה.

כיצד מתקבלות התוצאות של בדיקת גסטרוסקופיה?

רופא הגסטרו המומחה מבצע את ניתוח וכתיבת הממצאים לאחר בדיקת הגסטרוסקופיה. תוצאות ראשונות נמסרות לנבדק מייד עם תום הבדיקה אולם יש לזכור כי במקרים רבים במהלך הבדיקה נלקחות ביופסיות (כריתת פוליפים), הדגימות נשלחות למעבדה חיצונית על מנת לבדוק האם מדובר בממצאים ממאירים או לא. תוצאות המעבדה נשלחות לרופא המטפל לאחר מספר ימים והן משלימות את תמונת הניתוח השלמה.

מה כוללת התאוששות וחזרה לשגרה לאחר בדיקת גסטרוסקופיה?

בדיקת גסטרוסקופיה מתבצעת תחת טשטוש כלומר, הרדמה קלה. המטופל כלל לא מרגיש את הבדיקה ולא חש כל כאב במהלך בדיקת גסטרוסקופיה. לאחר הבדיקה המטופל מועבר על ידי צוות המכון לחדר ההתאוששות והוא עובר תהליך הדרגתי של התעוררות וזאת תחת השגחה צמודה של צוות רפואי של המכון. לאחר כשעה, ובהתאם לתקינות המדדים כגון לחץ דם, דופק ובדיקת ערנות המטופל משוחרר לדרכו אולם השחרור נעשה בתנאי שיש גורם מלווה עם המטופל. חל איסור לנהוג לאחר בדיקת גסטרוסקופיה.

כיצד קובעים תור לבדיקת גסטרוסקופיה בבית גדי?

משאירים פרטים מלאים דרך תיבת צור קשר באתר בית גדי. אנו נחזור אליכם לתיאום והסבר תוך 4 שעות מרגע השארת ההודעה. ניתן גם ליצור קשר בטלפון מספר 09-8848444. התורים זמינים בכל ימות השבוע החל מ 7 בבוקר ועד 20:00, אנחנו עובדים גם בימי ו' משעה 7 בבוקר ועד 15:00.